Špenátovo-lučinové košíčky

Zdravá lehká svačinka plná bílkovin...

Špenátovo-lučinové košíčky

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
čerstvý krémový sýr 200 g
vajíčka 1 kus
špenát, čerstvé listy 80 g
máslo 25 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
olivový olej 2 lžíce
krekry, slané sušenky 70 g

Postup přípravy

  1. Žloutek a máslo vyšlehejte do pěny. Přisypte rozdrcené krekry a prsty propracujte v celistvou hmotu.

  2. Krekrovou hmotu vmáčkněte do muffinových formiček (vyšlo mi na 4 ks) a dejte do předehřáté trouby na 150 stupňů na 15 minut upéct.
Mezitím si vyšlehejte bílek se špetkou soli v tuhý sníh a ten zapracujte opatrně do vyšlehané lučiny. Na lžíci oleje orestujte nakrájený česnek, přihoďte špenát, osolte a chvíli povařte.

    Krekrovou hmotu vmáčkněte do muffinových formiček (vyšlo mi na 4 ks) a dejte do předehřáté trouby na 150 stupňů na 15 minut upéct. Mezitím si vyšlehejte bílek se špetkou soli v tuhý sníh a ten zapracujte opatrně do vyšlehané lučiny. Na lžíci oleje orestujte nakrájený česnek, přihoďte špenát, osolte a chvíli povařte.

  3. Vytáhněte košíčky, nechejte chvíli vychladnout a poté vrstvěte lučinovou hmotu - špenát - lučinovou hmotu. Trochu špenátu si nechejte na ozdobu.

  4. Vraťte do trouby a pečte 10 minut na 150 stupňů a 10 minut na 110 stupňů. Poté troubu vypněte, otevřete a nechejte v ní košíčky vychladnout. Vychladlé košíčky opatrně vyjměte z formičky a nahoru položte lžičku špenátu. Dobrou chuť.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů