Špenátovo-lučinové košíčky
Zdravá lehká svačinka plná bílkovin...
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
čerstvý krémový sýr | 200 g |
vajíčka | 1 kus |
špenát, čerstvé listy | 80 g |
máslo | 25 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
olivový olej | 2 lžíce |
krekry, slané sušenky | 70 g |
Postup přípravy
-
Žloutek a máslo vyšlehejte do pěny. Přisypte rozdrcené krekry a prsty propracujte v celistvou hmotu.
-
Krekrovou hmotu vmáčkněte do muffinových formiček (vyšlo mi na 4 ks) a dejte do předehřáté trouby na 150 stupňů na 15 minut upéct. Mezitím si vyšlehejte bílek se špetkou soli v tuhý sníh a ten zapracujte opatrně do vyšlehané lučiny. Na lžíci oleje orestujte nakrájený česnek, přihoďte špenát, osolte a chvíli povařte.
-
Vytáhněte košíčky, nechejte chvíli vychladnout a poté vrstvěte lučinovou hmotu - špenát - lučinovou hmotu. Trochu špenátu si nechejte na ozdobu.
-
Vraťte do trouby a pečte 10 minut na 150 stupňů a 10 minut na 110 stupňů. Poté troubu vypněte, otevřete a nechejte v ní košíčky vychladnout. Vychladlé košíčky opatrně vyjměte z formičky a nahoru položte lžičku špenátu. Dobrou chuť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů