Původně peruánský recept, kde jsou v originále použity piniové oříšky a čerstvý sýr (queso fresku), jsem upravila na cenově dostupnější podobu.
- 25m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
130 g |
130 g |
20 lístků |
20 lístků |
2 stroužky |
2 stroužky |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 hrst |
1 hrst |
100 ml |
100 ml |
4 lžíce |
4 lžíce |
500 g |
500 g |
Postup přípravy
-
Špagety uvaříme v osolené vodě s trochou oleje doměkka, slijeme a necháme trochu oschnout (po mokrých by pesto sklouzlo a neobalilo by je).
-
Veškeré suroviny rozmixujeme v mixéru na hladkou hmotu a přelijeme do širokého hrnce. Krátce prohřejeme a vmícháme špagety. Na talíři můžeme posypat semínky a kouskem balkánského sýra.
Makronutrienty
60%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 302 kJ | 3 283 kJ |
Kalorická hodnota | 311 kcal | 785 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
35,9 g
2,6 g |
90,6 g
6,56 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,59 SVJ | 9,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,4 g
3,65 g |
33,7 g
9,2 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 25,4 g |
Sůl | 0,298 g | 0,751 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů