CUKETOVÉ TERČÍKY

Oli

CUKETOVÉ TERČÍKY 1 další fotka

Moc pěkný tip na další lowcarb cuketové jídlo!

Děkujeme Kateřině Tiché :)

Postup přípravy

  1. Cuketu rozkrájíme na O,8–1 cm plátky (kolečka)

    ❷ vykrajovátkem vypíchneme střed tak, aby zbyl cca O,5–1 cm okraj (ano, se zmenšujícím se průměrem kolečka jsem brala menší vykrajovátko)

    ❸ kroužky poklademe na pečpapírem vyložený plech

  2. Vykrojené středy pokrájíme na kostičky (plus oloupané konce, ať nejsou zbytky, že jo?) a dáme smažit na pánev s trochou ghí (másla/oleje); zaprášíme kajenem, osolíme a restujeme

    ❺ po nějaké chvilce (když se cuketa trochu obdělá) přihodíme pokrájenou cibuli a česnek, dále restujeme (ono se to už de facto dusí v té cukšťávě)

    ❻ přihodíme lupení (já neměla původní špenát, tak jsem si vystačila s pažitkou) a případně koření, já zaimprovizovala s rozmarýnem – fantazii se meze nekladou

  3. ❼ přehodíme do misky, aby to lehce zchladlo a mezitím si nastrouháme sýr – já měla eidam, tak jsem ho strouhla najemno, původní asigouda byla nahrubo

    ❽ předehřejeme si troubu; do vlažné směsi vmícháme vejce a sýr (původně se tam vrzla i hrst asiparmezánu; potřeme okraje terčíků cukety (rozuměj – ty kroužky, co máme na plechu) rozpuštěným máslem nebo olejem – já to stříkla máslovým olejem ve spreji

    ❾ díry v kolečkách zaplníme směsí a hupsneme to do trouby; pečeme cca 20 minut na 190–200°C - prostě, aby to pěkně zezlátlo

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte