Řízky v Mandlové Mouce Mé Nejoblíbenější Obalování

Hana Štipák

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Řízky v Mandlové Mouce Mé Nejoblíbenější Obalování

Když přijde na obalování, tak je stále způsob, jak si ho dopřát a naplno užít. Jedna možnost je si užít řízky v jejich klasické formě jednou za času babičky v neděli na oběd. Když na ně ale dostaneš chuť doma a nechceš je obalovat v mouce a smažit, je tu druhá možnost.

Obalit je v mandlové mouce a upéct v troubě. Ještě jsem neměla odvahu řízky obalené v mandlové mouce smažit na sádle, ale třeba jednou i taková odvaha bude. Spíš jsem ještě doteď neměla důvod ani chuť. Pečené v troubě jsou chuťově vynikající, jak ty smažené.

Postup přípravy

  1. Mandlovou mouku můžeš už koupit zrovna namletou. Já si ji na řízky mixuji sama doma, protože nepotřebuji, aby její konzistence byla úplně hladká.

  2. Do mixovací nádoby s nožíky dej mandle a veškeré koření. Mixuj tak dlouho, dokud z mandlí nevznikne sypká moučka.

  3. K obalování pomocí mandlové mouky nepotřebuješ řízky obalovat v bílé mouce ani vajíčku. Mandlová směs na obalování se krásně přichytává na maso. Do vzniklé směsi můžeš navíc přidat černá sezamová semínka, čímž ti vznikne hezky barevná obalovací směs.

  4. Já ve směsi nejčastěji obaluji kuřecí řízky, ale myslím, že chybu neuděláš ani vepřovými. Troubu si rozehřeji na 180 stupňů. Plech vyložím pečícím papírem, na který pak kladu řízky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte