Ryby k obědu jsou vždy skvělá volba. Když talíř doplníme low carb (LC) přílohou, čerstvou zeleninou a zdravými tuky, naše tělo i mysl nám budou vděčné:).
- 20m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
600 g |
600 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 špetky |
2 špetky |
| Příloha | |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
6 kusů |
6 kusů |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Na ghí si dáme osolené a okořeněné porce pstruha lososovitého. Orestujeme z obou stran.
Mezitím si na pařáčku podusíme osolené růžičky brokolice - na skus.
-
Servírujeme s čestvou zeleninou a lžící domící majonézy. Tu vyrobíme z 200 ml panenského oleje, 1 vajíčka, soli a citron. šťávy.
Makronutrienty
17%
52%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 389 kJ | 1 916 kJ |
| Kalorická hodnota | 93,1 kcal | 458 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,97 g
0,697 g |
14,6 g
3,43 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,297 SVJ | 1,46 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,44 g
1,23 g |
26,8 g
6,07 g |
| Bílkoviny | 9,01 g | 44,3 g |
| Sůl | 0,271 g | 1,34 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













