Kuřecí Jalfrezi

Jídelní plán

Kuřecí Jalfrezi

Dneska spolu uvaříme moje oblíbené jídlo - kuřecí jalfrezi.

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte kuře. Nakrájejte prsa na kostky. Přidejte lžíci oleje a koření - po 1 lžičce kmínu, koriandru a kurkumy. Dobře promíchejte. Nechte je alespoň 30 minut marinovat. Poté si do pánve připravte 2 lžíce oleje a zprudka na něm kuře opečte, aby se krásně zatáhlo a zhnědlo. Jakmile máte hotovo, dejte na mísu stranou. Papriku nakrájejte na kousky o velikosti malého sousta a na pánvi po kuřeti opečte. Opět odložte stranou.

  2. Nyní je čas připravit si omáčku. Cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku si nasekejte najemno. Do pánve přidejte další dvě lžíce oleje a opečte vše do zlatova. Pokud nemáte rádi pálivé, můžete chilli zcela vynechat nebo opatrně přidávat trochu kayenského pepře či pálivé papriky na konec vaření.

    Poté přidejte další lžičku (u mne lžíci) koriandru, trochu římského kmínu, lžičku kurkumy a garam masaly. Zarestujte společně, aby se koření rozvonělo a přidejte passatu. Zakryjte poklicí a duste cca 20 minut. Do omáčky vložte zpět kuře s paprikou a duste ještě cca 10minut. Ochutnejte, dokořeňte a osolte dle chuti.

  3. Podávejte posypané nasekaným čerstvým koriandrem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte