- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
450 g |
450 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
4 snítky |
4 snítky |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 180°C. Odřízněte vrchní část ředkvičky, odkud vyrůstá nať. Pak je rozkrojte na půlky a položte do misky, přidejte sůl, tymián, olej a pepř, vše promíchejte.
-
Takto okořeněné ředkvičky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě 10-12 minut. Podávejte teplé.
Makronutrienty
40%
8%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 219 kJ | 518 kJ |
| Kalorická hodnota | 52,3 kcal | 124 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,29 g
1,77 g |
7,8 g
4,19 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,329 SVJ | 0,78 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,3 g
0,661 g |
10,2 g
1,56 g |
| Bílkoviny | 0,658 g | 1,56 g |
| Sůl | 0,709 g | 1,68 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













