- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
450 g |
450 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
4 snítky |
4 snítky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 180°C. Odřízněte vrchní část ředkvičky, odkud vyrůstá nať. Pak je rozkrojte na půlky a položte do misky, přidejte sůl, tymián, olej a pepř, vše promíchejte.
-
Takto okořeněné ředkvičky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě 10-12 minut. Podávejte teplé.
Makronutrienty
42%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 205 kJ | 484 kJ |
Kalorická hodnota | 49 kcal | 116 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,29 g
1,77 g |
7,77 g
4,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,329 SVJ | 0,777 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,92 g
0,604 g |
9,26 g
1,43 g |
Bílkoviny | 0,658 g | 1,55 g |
Sůl | 0,709 g | 1,68 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů