Jednoduchá, rychlá příloha.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
6 stonků |
6 stonků |
|
200 g |
200 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Řapíkatý celer a žampiony pokrájíme. Na olivovém oleji (nebo másle) orestujeme nejdříve žampiony, pak přidáme i řapíkatý celer a ještě zarestujeme - zelenina by měla být na skus. Osolíme dle chuti.
Makronutrienty
29%
23%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 375 kJ | 531 kJ |
| Kalorická hodnota | 89,7 kcal | 127 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,42 g
0,163 g |
6,25 g
0,23 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,442 SVJ | 0,625 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,21 g
1,16 g |
10,2 g
1,64 g |
| Bílkoviny | 3,54 g | 5 g |
| Sůl | 20,2 g | 28,6 g |
Alergeny
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













