Co takhle zkusit pečené kuře trochu jinak? Třeba na kreolský způsob s lehce pikantním kreolským kořením.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
4 kusy |
4 kusy |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
3 snítky |
3 snítky |
|
3 snítky |
3 snítky |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
na opečení 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Kuřecí čtvrtky si pro lepší manipulaci rozdělíme každou na dvě části. Poté je osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou.
-
Do větší pánve nalijeme olej a opečeme na něm kuřecí kousky asi 3-4 minuty z každé strany.
-
Mezitím si nakrájíme jarní cibulku, česnek a papriky.
-
Opečené kuře dáme stranou do pekáče a do pánve po kuřeti dáme obdělat nakrájenou zeleninu.
-
V mezičase si necháme předehřát troubu na 180 °C a připravíme zbytek ingrediencí. Nakrájíme rajčata na kostičky a v misce smícháme koření na kreolskou směs (pokud již nemáme hotovou).
-
Rajčata a koření přidáme k osmahnuté zelenině, vše řádně promícháme a dáme do pekáče ke kuřeti. Pokud máme, přidáme ještě pár snítek čerstvého tymiánu a rozmarýnu.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-40 minut, dokud není kuře zcela propečené.
Makronutrienty
13%
72%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 346 kJ | 1 644 kJ |
| Kalorická hodnota | 82,7 kcal | 393 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,26 g
0,62 g |
10,8 g
2,95 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,226 SVJ | 1,08 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,57 g
0,471 g |
12,2 g
2,24 g |
| Bílkoviny | 12,3 g | 58,6 g |
| Sůl | 0,79 g | 3,76 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














