Pečené kuře na kreolský způsob

Recepty pro život

Pečené kuře na kreolský způsob

Co takhle zkusit pečené kuře trochu jinak? Třeba na kreolský způsob s lehce pikantním kreolským kořením.

Postup přípravy

  1. Kuřecí čtvrtky si pro lepší manipulaci rozdělíme každou na dvě části. Poté je osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou.

  2. Do větší pánve nalijeme olej a opečeme na něm kuřecí kousky asi 3-4 minuty z každé strany.

  3. Mezitím si nakrájíme jarní cibulku, česnek a papriky.

  4. Opečené kuře dáme stranou do pekáče a do pánve po kuřeti dáme obdělat nakrájenou zeleninu.

  5. V mezičase si necháme předehřát troubu na 180 °C a připravíme zbytek ingrediencí. Nakrájíme rajčata na kostičky a v misce smícháme koření na kreolskou směs (pokud již nemáme hotovou).

  6. Rajčata a koření přidáme k osmahnuté zelenině, vše řádně promícháme a dáme do pekáče ke kuřeti. Pokud máme, přidáme ještě pár snítek čerstvého tymiánu a rozmarýnu.

  7. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-40 minut, dokud není kuře zcela propečené.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte