- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Dýně | |
|---|---|
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 palička |
1 palička |
| Tofunéza | |
|
200 g |
200 g |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Hokkaido tekvicu šúpať nemusíme, ochutíme ju mletou rascou, morskou soľou a chilli, potrieme ju olejom a spolu s cesnakom ju šupneme do rúry :) Zeleninu pečieme, dokiaľ nezmäkne
-
Tofunéza: Všetko spolu pomixujeme do hladkého krému
Makronutrienty
51%
19%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 267 kJ | 1 613 kJ |
| Kalorická hodnota | 63,8 kcal | 386 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,39 g
2,23 g |
38,6 g
13,5 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,639 SVJ | 3,86 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,63 g
0,616 g |
21,9 g
3,72 g |
| Bílkoviny | 2,41 g | 14,6 g |
| Sůl | 1,02 g | 6,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














