Rychlé asijské nudle se zeleninou a arašídovou omáčkou. Recept můžete obohatit o zeleninu podle vlastní fantazie.
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Na pánvi osmažíme cibulku s česnekem a přidáme zbytek zeleniny, kterou si předem nakrájíme. Stranou v misce smícháme sójovou omáčku s arašídovým máslem, přidáme citronovou šťávu a kurkumu. Vzniklou omáčku vlijeme na pánev k zelenině a společně vaříme 5-10 minut. Mezitím dáme vařit nudle a vaříme podle návodu na obalu. Hotové jídlo můžeme podávat s jarní cibulkou.
Makronutrienty
55%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 549 kJ | 4 268 kJ |
Kalorická hodnota | 131 kcal | 1 020 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,3 g
3,02 g |
111 g
23,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,43 SVJ | 11,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,58 g
1,24 g |
51,2 g
9,61 g |
Bílkoviny | 5,3 g | 41,2 g |
Sůl | 0,49 g | 3,81 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů