Rychlý a úžasný nízkosacharidový dezert od Renaty Špačkové, děkujeme!
- 5m
- 6 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 ml |
1 ml |
Na ozdobu | |
4 hrsti |
4 hrsti |
Postup přípravy
-
4 dcl smetany povaříme minutku se lžičkou agaru ( koupila jsem ve zdravé výživě, neobsahuje živočišnou želatinu) a vanilkovým luskem. Naleje se do vodou vypláchnutých formiček a nechá ztuhnout. Ozdobíme na talířku ovocem.
Makronutrienty
54%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 374 kJ | 552 kJ |
Kalorická hodnota | 89,4 kcal | 132 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,3 g
2,6 g |
13,7 g
3,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,93 SVJ | 1,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,74 g
4,52 g |
8,47 g
6,67 g |
Bílkoviny | 2,09 g | 3,08 g |
Sůl | 0,053 g | 0,078 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů