Rychlý a úžasný nízkosacharidový dezert od Renaty Špačkové, děkujeme!
- 5m
- 6 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Hmota | |
|---|---|
|
400 g |
400 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 ml |
1 ml |
| Na ozdobu | |
|
4 hrsti |
4 hrsti |
Postup přípravy
-
4 dcl smetany povaříme minutku se lžičkou agaru ( koupila jsem ve zdravé výživě, neobsahuje živočišnou želatinu) a vanilkovým luskem. Naleje se do vodou vypláchnutých formiček a nechá ztuhnout. Ozdobíme na talířku ovocem.
Makronutrienty
54%
12%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 374 kJ | 553 kJ |
| Kalorická hodnota | 89,5 kcal | 132 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
9,3 g
2,6 g |
13,7 g
3,84 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,93 SVJ | 1,37 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,73 g
4,52 g |
8,47 g
6,67 g |
| Bílkoviny | 2,08 g | 3,08 g |
| Sůl | 0,052 g | 0,078 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














