Ořechové lupínky

Jídelní plán

Ořechové lupínky

Pokud vám zbylo hodně bílků, tady je recept na vynikající cukroví právě z bílků. Je jednoduché, rychlé a všem chutná.

Postup přípravy

  1. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme cukr a mouku. Těsto rozdělíme do dvou srnčích hřbetů (30*10). Do každé formy přidáme 150g lískových ořechů, zatlačíme a uhladíme stěrkou. Pečeme na 180°C 30 - 40 minut. Chlebíček by neměl příliš zhnědnout - ověřte špejlí, jestli už je hotový.

    Jakmile je těsto upečené, necháme ve formě trochu vychladnout.

    Potom vyklopíme a počkáme - zcela vychladlý přikryjeme utěrkou. Necháme odležet do druhého dne, aby ořechy zvlhly.

  2. Druhý den krájíme chlebíček ostrým nožem na jemné plátky - asi 3 mm. Čím slabší, tím jsou lepší. Ty potom rozložíme na plech a sušíme na nízkou teplotu (100 - 120°C po cca 30 minut) v troubě. Poté jeden vyndejte a vyzkoušejte - měl by být křehký, suchý a krásně křupat.

    Lupínky můžete uschovat v plechové dóze poměrně dlouho - je to velmi trvanlivé cukroví.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte