"Červená omáčka" je jasný těstovinový hit. A je úplně jedno, jestli s masem, nebo bez.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
1 hrnek |
1 hrnek |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 stroužky |
2 stroužky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
Postup přípravy
-
Zeleninu nakrájejte na menší kousky, mrkev můžete nastrouhat. Cibulku a česnek nasekejte najemno.
Na oleji osmahněte zeleninu - začněte cibulkou. Až začne zlátnout, přidejte česnek a společně trochu zarestujte. Poté přidejte papriku a mrkev. Zeleninu chvilku prožeňte po pánvi, aby restováním chytla lehce karamelizovanou chuť. Poté přidejte červenou čočku, passatu, sůl, koření a zalijte vodou. Přikryjte poklicí a pomalu probublávejte, dokud nebude čočka měkká. Dochuťte a můžete podávat.
Makronutrienty
69%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 404 kJ | 2 313 kJ |
Kalorická hodnota | 96,5 kcal | 553 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,7 g
1,29 g |
84,3 g
7,39 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,47 SVJ | 8,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,04 g
0,446 g |
17,4 g
2,55 g |
Bílkoviny | 3,52 g | 20,2 g |
Sůl | 0,399 g | 2,29 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů