Klasické linecké může vypadat trošku jinak, klidně zachovejte svůj oblíbený recept a přidejte jen kakao a co potom když přidáte skvělý čokoládový krém s Baileys?…..skvělé
- 3h
- 50 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 g |
500 g |
325 g |
325 g |
165 g |
165 g |
2 kusy |
2 kusy |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
Krém | |
100 g |
100 g |
+ 1Dl likéru Baileys 200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Mouku, máslo pokojové teploty, cukr a vejce vyhněteme v hladké těsto. To si rozpůlíme a do jedné půlky zapracujeme navíc kakao. Necháme obě těsta odpočívat alespoň hodinu. Poté střídavě bereme kousky světlého a tmavého těsta, a dáváme jedno vedle druhého na vál tak, aby po rozválení do tenkého plátu vznikl mramorový efekt. Z těsta vykrajujeme požadované tvary a hotové cukroví klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 150 °C cca 15 minut
-
Smetanu přivedeme k varu, vložíme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Poté přidáme Baileys a promícháme. Hotový krém necháme vychladit na pokojovou teplotu. Na závěr plníme linecké cukroví Baileys krémem.
Makronutrienty
57%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 879 kJ | 505 kJ |
Kalorická hodnota | 449 kcal | 121 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
45 g
16 g |
12,1 g
4,32 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,5 SVJ | 1,21 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,3 g
17,6 g |
7,62 g
4,73 g |
Bílkoviny | 5,77 g | 1,55 g |
Sůl | 0,035 g | 0,009 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů