Mramorové linecké cukroví s Baileys krémem

Kitchen Book

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Mramorové linecké cukroví s Baileys krémem

Klasické linecké může vypadat trošku jinak, klidně zachovejte svůj oblíbený recept a přidejte jen kakao a co potom když přidáte skvělý čokoládový krém s Baileys?…..skvělé

Postup přípravy

  1. Mouku, máslo pokojové teploty, cukr a vejce vyhněteme v hladké těsto. To si rozpůlíme a do jedné půlky zapracujeme navíc kakao. Necháme obě těsta odpočívat alespoň hodinu. Poté střídavě bereme kousky světlého a tmavého těsta, a dáváme jedno vedle druhého na vál tak, aby po rozválení do tenkého plátu vznikl mramorový efekt. Z těsta vykrajujeme požadované tvary a hotové cukroví klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 150 °C cca 15 minut

  2. Smetanu přivedeme k varu, vložíme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Poté přidáme Baileys a promícháme. Hotový krém necháme vychladit na pokojovou teplotu. Na závěr plníme linecké cukroví Baileys krémem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte