Mladý kohout na víně - LC

Mladý kohout na víně - LC

Dřívě běžné, dnes výjimečné kohoutí maso. Zdravá a výborná nízkosacharidová úprava na víně vám jistě zachutná.

Děkujeme Evě Holečkové za skvělý recept :)

Postup přípravy

  1. Porce kohouta osolit, opepřit a opéct na oleji s máslem. Porce vyndat, do výpeku maličký rajský protlak, osmahnout, přidat trochu sladidla, sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř a trochu tymiánu. Přidáme na kostky nakrájený celer, mrkev, petržel, osmahneme, vrátíme do hrnce porce kohouta, podlijeme suchým červeným vínem (cca 3,5 dcl) a vývarem.

  2. V troubě dusíme pod pokličkou doměkka. Vyjmeme maso, odstraníme koření, tyčákem zeleninu rozmixujeme na hladkou hmotu, doladime podle chuti a vložíme zpět porce kohouta.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte