Dřívě běžné, dnes výjimečné kohoutí maso. Zdravá a výborná nízkosacharidová úprava na víně vám jistě zachutná.
Děkujeme Evě Holečkové za skvělý recept :)
- 2h:30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kohout | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
80 g |
80 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
3 kusy |
3 kusy |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
350 ml |
350 ml |
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
Porce kohouta osolit, opepřit a opéct na oleji s máslem. Porce vyndat, do výpeku maličký rajský protlak, osmahnout, přidat trochu sladidla, sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř a trochu tymiánu. Přidáme na kostky nakrájený celer, mrkev, petržel, osmahneme, vrátíme do hrnce porce kohouta, podlijeme suchým červeným vínem (cca 3,5 dcl) a vývarem.
-
V troubě dusíme pod pokličkou doměkka. Vyjmeme maso, odstraníme koření, tyčákem zeleninu rozmixujeme na hladkou hmotu, doladime podle chuti a vložíme zpět porce kohouta.
Makronutrienty
16%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 638 kJ | 1 969 kJ |
Kalorická hodnota | 152 kcal | 471 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,01 g
0,765 g |
12,4 g
2,36 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,401 SVJ | 1,24 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10 g
3,85 g |
30,9 g
11,9 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 33,7 g |
Sůl | 0,496 g | 1,53 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů