Luxusní lowcarb oběd, s čerstvou kapustou je skvělý!
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Karbanátky | |
|---|---|
|
500 g |
500 g |
|
200 g |
200 g |
|
100 g |
100 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Na slanině osmažím cibuli, kterou jsem trochu osolila. Kapustu vařím v osolené vodě 5 minut, nechám vychladnout, vykrájím tvrdá žebra, nakrájím na malé kousky a vyždímu.
-
Oboje dám do mísy, přidám mleté maso, vejce, lahůdkové droždí, sůl, pepř a pořádně promíchám. Nechám v lednici půl hodiny odležet, osmažím na sádle a osuším na papírové utěrce.
-
Kedlubnu uvařím v osolené vodě s kurkumou, na pánvi osmažím slaninu s cibulkou, přidám kedlubnu a krátce spolu opeču.
Makronutrienty
8%
36%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 976 kJ | 1 241 kJ |
| Kalorická hodnota | 233 kcal | 297 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,73 g
0,78 g |
3,47 g
0,991 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,273 SVJ | 0,347 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,5 g
8,24 g |
24,8 g
10,5 g |
| Bílkoviny | 12,5 g | 15,9 g |
| Sůl | 0,903 g | 1,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













