Losos patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin. Snadno a rychle si ho připravíte na mnoho chutných způsobů. Třeba pečeného v troubě, odkud ho za pár minut vyndáte a můžete hned podávat.
Jako příloha se hodí například pečené batáty nebo cuketové špagety.
- 22m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
2 stroužky |
2 stroužky |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Troubu necháme předehřát na 200°C.
-
Z prostředka citrónu odkrojíme 4 plátky, ze zbytku ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
-
V misce poté smícháme s prolisovaným česnekem, petrželí, solí, pepřem a olejem.
-
Lososa dáme do zapékací mísy a potřeme připravenou směsí.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 10-12 minut.
Makronutrienty
6%
63%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 643 kJ | 1 908 kJ |
Kalorická hodnota | 154 kcal | 456 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,54 g
0,311 g |
4,56 g
0,923 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,154 SVJ | 0,456 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,61 g
0,875 g |
25,5 g
2,59 g |
Bílkoviny | 17,5 g | 52 g |
Sůl | 0,287 g | 0,852 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů