 
																					- 10h
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
| 1 kg | 1 kg | 
| 1 kus | 1 kus | 
| 10 g | 10 g | 
| 0,5 lžičky | 0,5 lžičky | 
| 5 listů | 5 listů | 
| 1 lžička | 1 lžička | 
| 2 lžičky | 2 lžičky | 
| 1 lžička | 1 lžička | 
Postup přípravy
- 
																													Česnek prolisujeme, přidáme majoránku, sůl, pepř, na drobno nasekanou šalvěj a olivový olej. Zamícháme a vytvoříme marinádu. Maso potřeme marinádou a necháme do druhého dne marinovat. 
- 
																													K masu přidáme na drobno nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a zapneme pomalý hrnec na L. Pomalíme, až je maso měkké, obvykle cca 10 hodin. Servírujeme s bramborem nebo s bramborovým knedlíkem a špenátem. 
Makronutrienty
4%
49%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 866 kJ | 1 923 kJ | 
| Kalorická hodnota | 207 kcal | 460 kcal | 
| Sacharidy z toho cukry | 1,19 g 0,3 g | 2,63 g 0,665 g | 
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,119 SVJ | 0,263 SVJ | 
| Tuky z toho nasycené mastné kyseliny | 15,6 g 7,11 g | 34,6 g 15,8 g | 
| Bílkoviny | 16,1 g | 35,6 g | 
| Sůl | 1,24 g | 2,74 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

 
																							 
							 
							 
							












