 
																					Moc dobré lowcarb jídlo :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Hmota | |
|---|---|
| 1 kus | 1 kus | 
| 1 kus | 1 kus | 
| 1 lžíce | 1 lžíce | 
| 200 g | 200 g | 
| 1 stonek | 1 stonek | 
| 1 lžíce | 1 lžíce | 
| rajčata sterilovaná, krájená, drcená 200 g | 200 g | 
| 1 kus | 1 kus | 
| 2 špetky | 2 špetky | 
| 1 špetka | 1 špetka | 
Postup přípravy
- 
																													Lilek omyji a nakrájím na cca 5mm silná kolečka, osolím a nechám vypotit, pak osuším. Na oleji osmažím cibuli, česnek, celer, přidám mleté maso a orestuji, osolím, opepřím, zarestuji protlak, zaleji drcenými rajčaty a krátce podusím. 
- 
																													Do zapékacích misek dám trochu směsi, pokladu lilkem a střídám to, poslední vrstva je omáčka, kterou posypu parmazánem. Dám do hf na 180°C a peču 20 minut. 
Makronutrienty
29%
46%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 363 kJ | 1 109 kJ | 
| Kalorická hodnota | 86,7 kcal | 265 kcal | 
| Sacharidy z toho cukry | 4,97 g 2,06 g | 15,2 g 6,29 g | 
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,497 SVJ | 1,52 SVJ | 
| Tuky z toho nasycené mastné kyseliny | 4,31 g 0,84 g | 13,2 g 2,57 g | 
| Bílkoviny | 7,96 g | 24,3 g | 
| Sůl | 0,397 g | 1,21 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

 
																							 
							 
							 
							












