
Stejně jako u nás frčí tradiční buchty, v Estonsku zase pečou kringel. To je název pro kynutý skořicový věnec. Výborně chutná a je ozdobou každého svátečního stolu.
Od té doby, co se stravujeme low carb (nízkosacharidově), nejíme výrobky z mouky. Proto jsem hledala nízkosacharidovou verzi tradičního okringlu, která by byla vhodná i pro keto. Skvělé pečivo - bez lepku, přidaného cukru a mouky.
- 30m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
170 g |
170 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
mouka mandlová z mandlových jader 85 g |
85 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
170 g strouhané mozzarelly rozehřát na pánvičce společně se 2 lžícemi zakysané smetany v jemnou směs. Přidat 85 g mandl.mouky, 1 ČL PDP, 1 PL sladidla. Po odstavení z plotny vmíchat do těsta vajíčko. Udělá se krásné, hladké těsto
-
Máslo rozehřejeme a smícháme se skořicí a sladidlem. Pokud chcete méně tuku :-), stačí máslo nahradit vodou.
-
Vyválet těsto, potřít skořicí, zamotat jako roládu, rozříznout a zamotat.
péct na 180 °C asi 20 minut.
Makronutrienty
27%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 574 kJ | 710 kJ |
Kalorická hodnota | 376 kcal | 170 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17 g
1,89 g |
7,65 g
0,854 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,7 SVJ | 0,765 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,1 g
10,7 g |
13,1 g
4,83 g |
Bílkoviny | 15,8 g | 7,14 g |
Sůl | 0,747 g | 0,337 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů