Kynutý ovocný koláč s tvarohem

Oli

Kynutý ovocný koláč s tvarohem

Takzvaný "táč"...klasický babičkovský moučník :).

Díky tvarohu je vláčný, plný sezónního ovoce - tady meruňky, rybíz černý i červený, malinoostružiny a višně.

Postup přípravy

  1. Ve vlažném mléce se špetkou cukru necháme vzejít kvasnice.

    Rozehřejeme si Heru či máslo.

    Do mouky s cukrem a solí vmícháme kvásek, Heru a vajíčko, vypracujeme vláčné těsto.

    Dáme na hodinu pod utěrku vykynout.

  2. Mezitím si uděláme tvarohovou náplň - smícháme vše dohromady.

    Připravíme si drobenku.

    Nakrájíme vypeckované meruňky, připravíme ostatní ovoce.

  3. Vykynuté těsto prsty či válečkem roztáhneme na celý veliký 45x35 cm plech, vymaštěný máslem. Rozetřeme tvarohovou náplň, posypeme ovocem a dáme péct 25/200°C. Drobenku posypu asi po 10 minutách pečení, je to lepší.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte