Pečienka obsahuje málo tuku, ochráni nás pred chudokrvnosťou, zásobí nás živinami ako železo, fosfor, vápnik a vitamínmi B, C, A.
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
kuřecí maso pečené nebo grilované 400 g |
400 g |
2 kusy |
2 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Nakrájame si cibuľu a pečienku na menšie kúsky.
Na masle orestujeme cibuľu do sklovita a pridáme pečienku, ktorú restujeme 10 minút.
Potom pridáme rozšľahané vajcia.
Nakoniec osolíme.
-
Kuracia pečienka s vajíčkom sa hodí rovnako ku chlebu ako ku čerstvej zelenine.
Makronutrienty
7%
59%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 737 kJ | 1 453 kJ |
Kalorická hodnota | 176 kcal | 347 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,01 g
0,911 g |
3,96 g
1,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,201 SVJ | 0,396 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,4 g
3,3 g |
20,6 g
6,52 g |
Bílkoviny | 17,6 g | 34,8 g |
Sůl | 0,318 g | 0,628 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů