Výborné rychlé lowcarb jídlo - lehká večeře, či pohoštění k vínu.
Děkujeme za tip Věře Husákové :)
- 20m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
50 g |
50 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
6 kusů |
6 kusů |
|
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Slaninu nakrájím na drobné kostičky a na pánvi nechám pustit tuk, přidám nakrájené žampiony, osolím, opepřím, okmínuji. Když se trochu opečou, přidám cibulku a restuji, dokud se neodpaří tekutina, nechám vychladnout.
-
Do misky nastrouhám sýr, přidám petrželku, vejce, osolím a opepřím, zamíchám vychladlou směs, promíchám a plním do silikonových misek na muffíny do 3/4. Peču v hf na 180°C 10minut.
Makronutrienty
16%
40%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 575 kJ | 303 kJ |
| Kalorická hodnota | 137 kcal | 72,4 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,5 g
0,853 g |
1,84 g
0,449 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,35 SVJ | 0,184 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,89 g
4,37 g |
5,21 g
2,3 g |
| Bílkoviny | 9,11 g | 4,8 g |
| Sůl | 8,83 g | 4,66 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













