Krtkův dort milují všichni, tato nízkosacharidová (low carb) verze je zdravá a téměř stejná jako běžný Krtinec.
- 2h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Korpus | |
|---|---|
|
120 g |
120 g |
|
120 g |
120 g |
|
100 g |
100 g |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
50 g |
50 g |
|
ještě pomelu 20 g |
20 g |
| Ještě | |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Krém | |
|
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 250 g |
250 g |
|
250 g |
250 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Rozehřejte čokoládu a máslo. Přidejte další přísady a promíchejte do hladké konzistence.
Nalijte do dortové formy vyložené pečícím papírem.
Pečeme 30-35 minut na 175°C, dokud se těsto nezpevní. Nechte zchladnout.
-
Mezitím si v kastrůlku rozvařte pár čerstvých nebo mražených jahod se ladidlem na konzistenci marmelády.
Vychladlý korpus rozřízněte cca v polovině.
-
Vršek si rozdrobte do misky, spodek pomažte rozvařenými malinami.
Mrazem sušené maliny rozmixujte v kafemlýnku spolu se sladidlem. Mascarpone prošlehejte a přidejte do něj sladidlo s malinami a opět prošlehejte. Nakonec vmíchejte dotuha vyšlehanou smetanu.
-
Návršíme kupolovitě na korpus, nasypeme rozrobený korpus a přitlačíme (trochu trpělivosti).
Necháme přes noc ztuhnout.
Dobrou chuť!
Makronutrienty
23%
11%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 370 kJ | 1 440 kJ |
| Kalorická hodnota | 327 kcal | 344 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
11 g
3,71 g |
11,6 g
3,9 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,1 SVJ | 1,16 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
31 g
18,2 g |
32,6 g
19,1 g |
| Bílkoviny | 5,32 g | 5,6 g |
| Sůl | 0,1 g | 0,106 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













