Velmi jednoduchý a dobrý lowcarb dezert ke kávě od Martiny Vyšínové, děkujeme :)
IG @lowcarbdezerty
- 45m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus (2x forma 18cm) | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
5 lžiček |
5 lžiček |
rozpuštěné 2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
3 lžíce |
3 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžičky |
2 lžičky |
ušlehat sníh 3 kusy |
3 kusy |
Náplň | |
250 g |
250 g |
200 g |
200 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
Poleva | |
50 g |
50 g |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Žloutky + sladidlo + máslo ušleháme, přidáme sypké suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh.
Dáme do dvou forem průměr 18 cm, pečeme 160°C 15min.
-
Vše na náplň jemně prošlehejte.
-
2/3 náplně rozetřete na první korpus, zakryjte druhým, pomažte zbytkem krému a polijte polevou.
Dozdobit můžete bílou lowcarb čokoládou, kokosem, lyofizovanými jahodami.. nebo nechat jen tak...a dát do lednice rozležet.
Makronutrienty
18%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 205 kJ | 1 128 kJ |
Kalorická hodnota | 288 kcal | 270 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,63 g
3,58 g |
7,14 g
3,35 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,763 SVJ | 0,714 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,5 g
14,4 g |
23,9 g
13,5 g |
Bílkoviny | 9,33 g | 8,74 g |
Sůl | 0,247 g | 0,231 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů