- 2h
- 20 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
60 g |
60 g |
14 g |
14 g |
18 g |
18 g |
60 g |
60 g |
60 g |
60 g |
Náplň | |
4 kusy |
4 kusy |
200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
- do bílků dáme cukr a vyšleháme tuhý, ale nepřešlehaný bílkový sníh => ručně zamícháme prosátou mouku s jádrovinami popř. drobečky
- hmotu roztíráme na plechy vymazané olejem a vysypané moukou přeš šablonu
-
- upečené za horka stáčíme do kornoutku
-
Těsto: Z Bílků, cukru a soli vyšleháme pevný sníh, do kterého pozvolna vmícháme ořechy a mouku.
Z hmoty pak na plech s pečícím papírem tvoříme kolečka/oválky o průměru cca 10 cm (hmotu buď roztíráme kartou, nebo tvarujeme přes šablonu)
Pečeme na 200° cca 5 minut
-
Náplň: Ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu (musí tvořit lesklé špičky), poté přidáme džem a šleháme dokud se obě hmoty dokonale nespojí.
-
Kornoutky plníme cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou a vršky potahujeme čokoládou.
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů