Kornoutky jádrové s jahodovým sněhem

Silvie Ondráčková

Kornoutky jádrové s jahodovým sněhem

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 60 g
vaječný bílek 14 g
cukr krupice 18 g
arašídy pražené 60 g
ořechy vlašské mleté 60 g
vaječný bílek 4 kusy
cukr krupice 200 g
sirup javorový 1 lžíce

Postup přípravy

  1. - do bílků dáme cukr a vyšleháme tuhý, ale nepřešlehaný bílkový sníh => ručně zamícháme prosátou mouku s jádrovinami popř. drobečky - hmotu roztíráme na plechy vymazané olejem a vysypané moukou přeš šablonu

  2. - upečené za horka stáčíme do kornoutku

  3. Těsto: Z Bílků, cukru a soli vyšleháme pevný sníh, do kterého pozvolna vmícháme ořechy a mouku. Z hmoty pak na plech s pečícím papírem tvoříme kolečka/oválky o průměru cca 10 cm (hmotu buď roztíráme kartou, nebo tvarujeme přes šablonu) Pečeme na 200° cca 5 minut

  4. Náplň: Ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu (musí tvořit lesklé špičky), poté přidáme džem a šleháme dokud se obě hmoty dokonale nespojí.

  5. Kornoutky plníme cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou a vršky potahujeme čokoládou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů