- 35m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
150 g |
150 g |
|
130 g |
130 g |
|
(z bílků sníh) 4 kusy |
4 kusy |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
|
100 g |
100 g |
|
mouka mandlová z mandlových jader 100 g |
100 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
5 lžic |
5 lžic |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 hrst |
1 hrst |
| Ještě | |
|
250 g |
250 g |
|
500 g |
500 g |
|
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Mandlovou mouku smícháme s kokosem, kypřícím práškem, špetkou soli , citrónovou kůrou smícháme. Zvlášť dáme do mísy cottage, skyr a xylitol a ušleháme společně se žloutky. Do směsi vmícháme smíchané suché suroviny , kokosový olej , nasekané ořechy , vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
-
Těsto vlijeme do dortové formy s pečícím papírem.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 30 minut.
Hotový koláč necháme vychladnout na mřížce, pak potřeme hustou kysanou smetanou , poklademe jahodami a posypeme ořechy.
Makronutrienty
31%
20%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 817 kJ | 1 594 kJ |
| Kalorická hodnota | 195 kcal | 381 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
10,1 g
3,29 g |
19,8 g
6,42 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,01 SVJ | 1,98 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,6 g
8,03 g |
30,5 g
15,7 g |
| Bílkoviny | 6,6 g | 12,9 g |
| Sůl | 0,305 g | 0,595 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














