Rádi křupete jen tak pro radost přes den? Nebo jste ulítli na snídaních?
Počet porcí je počítaný na snídaňovou misku. Na pošušňání s jogurtem, či jen tak, těch porcí bdue více :)
Obdobně si můžete připravit i slanou variantu.
- 40m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Vločky | |
---|---|
50 g |
50 g |
10 g |
10 g |
kakaový prášek, holandské kakao 5 g |
5 g |
sladidlo na bázi stévie (steviol-glykosidy) 2 g |
2 g |
10 g |
10 g |
2 g |
2 g |
1 ml |
1 ml |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Smíchejte nejprve sypké potraviny. Poté přidejte stévii (xylitol apod.) podle chuti, trochu bílku a trochu másla.
-
Přidávejte bílek a máslo do té doby, než bude hmota plně spojená. Neměla by být lepivá, pouze vlhká.
-
Nechte vychladit v ledničce klidně hodinku.
-
Troubu předehřejte na 140. Na pečící papír přeneste těsto.
-
Dlaní ho rozprostřete (pokud jste měli kuličku :). A přikryjte druhou vrtsvou pečícího papíru.
-
Vyválejte na co nejtenčí plát, aniž by se těsto trhalo.
-
Rozdělejte na čtverečky, trojúhelníčky, ... a přeneste do trouby.
-
Pečte tak 30 minut a nechte v troubě i poté, co se trouba vypne. Je potřeba, aby se křupínky vysušily co nejvíce.
-
Přidejte do jogurtu, do mléka či křupejte jen tak samotné.
Makronutrienty
24%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 121 kJ | 1 057 kJ |
Kalorická hodnota | 507 kcal | 253 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,2 g
3,33 g |
9,08 g
1,66 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,82 SVJ | 0,908 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
44,8 g
13,7 g |
22,3 g
6,81 g |
Bílkoviny | 14,5 g | 7,21 g |
Sůl | 0,407 g | 0,203 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů