Tak dnes zdravě, chutně, vcelku rychle a z jedné pánvičky...
- 20m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Klopsy | |
---|---|
500 g |
500 g |
5 lžic |
5 lžic |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 kg |
1 kg |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
5 kusů |
5 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Jemná šlehaná sekaná, hladká mouka, Solamyl, drobnější brambory (vařené ve slupce, oloupat), 1 červená cibule (na slabší klínky), 2 jarní cibulky (na silnější kolečka), 1 mladá cuketa (i se slupkou, na půlkolečka), 1 mrkev (na půlkolečka), 5 stroužků česneku (na plátky), sůl, mletý pepř, sušený rozmarýn, sušený česnek, mleté chilli, ústřicová omáčka.
-
Z fašírky ukoulíme drobné kuličky (v průměru tak 3cm) a obalíme ve směsi hladké mouky a Solamylu. Pečeme v pánvi na oleji asi 5 minut (obracíme krouživým pohybem pánve, aby se kuličky moc neporušily), poté přidáme mrkev a červenou cibuli, po chvilce přisypeme jarní cibulku, česnek a cuketu, uvařené brambory, osolíme, okořeníme, mírně podlijeme, přiklopíme a necháme asi 10 minut dusit.
-
Pak už jen zaprášíme hladkou moukou, lehce promícháme, přidáme ústřicovou omáčku a necháme přiklopené v pánvi asi ještě 5 minut.
Makronutrienty
59%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 516 kJ | 1 915 kJ |
Kalorická hodnota | 123 kcal | 458 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,9 g
0,605 g |
55,2 g
2,25 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,49 SVJ | 5,52 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,76 g
1,76 g |
17,7 g
6,55 g |
Bílkoviny | 5,57 g | 20,7 g |
Sůl | 0,342 g | 1,27 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
- 14. Měkkýši a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů