Tak dnes zdravě, chutně, vcelku rychle a z jedné pánvičky...
- 20m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Klopsy | |
|---|---|
|
500 g |
500 g |
|
5 lžic |
5 lžic |
|
4 lžíce |
4 lžíce |
|
1 kg |
1 kg |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
5 kusů |
5 kusů |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
10 g |
10 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Jemná šlehaná sekaná, hladká mouka, Solamyl, drobnější brambory (vařené ve slupce, oloupat), 1 červená cibule (na slabší klínky), 2 jarní cibulky (na silnější kolečka), 1 mladá cuketa (i se slupkou, na půlkolečka), 1 mrkev (na půlkolečka), 5 stroužků česneku (na plátky), sůl, mletý pepř, sušený rozmarýn, sušený česnek, mleté chilli, ústřicová omáčka.
-
Z fašírky ukoulíme drobné kuličky (v průměru tak 3cm) a obalíme ve směsi hladké mouky a Solamylu. Pečeme v pánvi na oleji asi 5 minut (obracíme krouživým pohybem pánve, aby se kuličky moc neporušily), poté přidáme mrkev a červenou cibuli, po chvilce přisypeme jarní cibulku, česnek a cuketu, uvařené brambory, osolíme, okořeníme, mírně podlijeme, přiklopíme a necháme asi 10 minut dusit.
-
Pak už jen zaprášíme hladkou moukou, lehce promícháme, přidáme ústřicovou omáčku a necháme přiklopené v pánvi asi ještě 5 minut.
Makronutrienty
57%
23%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 499 kJ | 1 814 kJ |
| Kalorická hodnota | 119 kcal | 434 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
13,8 g
0,596 g |
50 g
2,17 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,38 SVJ | 5 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,83 g
1,8 g |
17,6 g
6,53 g |
| Bílkoviny | 5,5 g | 20 g |
| Sůl | 0,338 g | 1,23 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
- 14. Měkkýši a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














