JEMNÉ MASOVÉ KLOPSY SE ZELENINOU A BRAMBOREM

Danula

Tak dnes zdravě, chutně, vcelku rychle a z jedné pánvičky...

JEMNÉ MASOVÉ KLOPSY SE ZELENINOU A BRAMBOREM

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
maso mleté 500 g
hladká mouka pšeničná 5 lžic
škrob jemný 4 lžíce
brambory vařené ve slupce 1 kg
cibule červená 1 kus
cibulka jarní, sečka 2 kusy
cuketa 1 kus
mrkev 1 kus
česnek stroužky 5 kusů
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
rozmarýn sušený 10 g
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
chilli sušené mleté 1 špetka
ústřicová omáčka 1 lžička

Postup přípravy

  1. Jemná šlehaná sekaná, hladká mouka, Solamyl, drobnější brambory (vařené ve slupce, oloupat), 1 červená cibule (na slabší klínky), 2 jarní cibulky (na silnější kolečka), 1 mladá cuketa (i se slupkou, na půlkolečka), 1 mrkev (na půlkolečka), 5 stroužků česneku (na plátky), sůl, mletý pepř, sušený rozmarýn, sušený česnek, mleté chilli, ústřicová omáčka.

  2. Z fašírky ukoulíme drobné kuličky (v průměru tak 3cm) a obalíme ve směsi hladké mouky a Solamylu. Pečeme v pánvi na oleji asi 5 minut (obracíme krouživým pohybem pánve, aby se kuličky moc neporušily), poté přidáme mrkev a červenou cibuli, po chvilce přisypeme jarní cibulku, česnek a cuketu, uvařené brambory, osolíme, okořeníme, mírně podlijeme, přiklopíme a necháme asi 10 minut dusit.

  3. Pak už jen zaprášíme hladkou moukou, lehce promícháme, přidáme ústřicovou omáčku a necháme přiklopené v pánvi asi ještě 5 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů