JEMNÉ MASOVÉ KLOPSY SE ZELENINOU A BRAMBOREM
Tak dnes zdravě, chutně, vcelku rychle a z jedné pánvičky...
- 20m
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 500 g |
hladká mouka pšeničná | 5 lžic |
škrob jemný | 4 lžíce |
brambory vařené ve slupce | 1 kg |
cibule červená | 1 kus |
cibulka jarní, sečka | 2 kusy |
cuketa | 1 kus |
mrkev | 1 kus |
česnek stroužky | 5 kusů |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
rozmarýn sušený | 10 g |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
ústřicová omáčka | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Jemná šlehaná sekaná, hladká mouka, Solamyl, drobnější brambory (vařené ve slupce, oloupat), 1 červená cibule (na slabší klínky), 2 jarní cibulky (na silnější kolečka), 1 mladá cuketa (i se slupkou, na půlkolečka), 1 mrkev (na půlkolečka), 5 stroužků česneku (na plátky), sůl, mletý pepř, sušený rozmarýn, sušený česnek, mleté chilli, ústřicová omáčka.
-
Z fašírky ukoulíme drobné kuličky (v průměru tak 3cm) a obalíme ve směsi hladké mouky a Solamylu. Pečeme v pánvi na oleji asi 5 minut (obracíme krouživým pohybem pánve, aby se kuličky moc neporušily), poté přidáme mrkev a červenou cibuli, po chvilce přisypeme jarní cibulku, česnek a cuketu, uvařené brambory, osolíme, okořeníme, mírně podlijeme, přiklopíme a necháme asi 10 minut dusit.
-
Pak už jen zaprášíme hladkou moukou, lehce promícháme, přidáme ústřicovou omáčku a necháme přiklopené v pánvi asi ještě 5 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
- 14. Měkkýši a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů