Zahřeje, zasytí a rozpálí chuťové buňky! Můžete udělat i méně pikantní variantu, než předkládáme my, to je čistě na vás.
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Guláš | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
5 kusů |
5 kusů |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
v rajčatové omáčce 400 g |
400 g |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Na rozpáleném oleji nejprve osmahneme podélně přepůlené stroužky česneku a přibližně po minutě (až budou lehce nahnědlé) přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Můžeme přidat také na tenká půlkolečka nakrájený sojový párek (koupíte v bio prodejnách, ale i v Bille) a osmažíme.
-
Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou papriku, papriku (koření), pepř a 2 špetky chilli (ještě lépe koření "mexické bylinky"). Po chvíli smažení přidáme konzervu bílých fazolí v rajčatovém nálevu a prohřejeme. Ochutnáme a pokud není guláš dost pikantní, přidáme chilli. Podáváme s chlebem.
Makronutrienty
50%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 543 kJ | 1 954 kJ |
Kalorická hodnota | 130 kcal | 467 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,4 g
1,15 g |
48,4 g
4,12 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,34 SVJ | 4,84 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,63 g
0,37 g |
20,3 g
1,33 g |
Bílkoviny | 7,56 g | 27,2 g |
Sůl | 1,36 g | 4,88 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů