Další skvělá i levná pomazánka a výborný tmavý chléb s teffem bez kukuřice.. Vše bez lepku, mléka i vajíček. Aneb tip na delikátní večeři!
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pomazánka | |
---|---|
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Dužninu i s kůrou nakrájíme na výseče, mrkev na kousky cca 3 cm v malém pekáčku promícháme s olejem a tymiánem. Zeleninu pečeme ve vyhřáté troubě do měkka, cca 15 minut při 200°C. Přesypeme do skleněné misky a necháme vychladnout.
Makronutrienty
59%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 398 kJ | 1 015 kJ |
Kalorická hodnota | 95,2 kcal | 243 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,2 g
4,6 g |
26 g
11,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,02 SVJ | 2,6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,1 g
0,933 g |
15,5 g
2,38 g |
Bílkoviny | 1,13 g | 2,87 g |
Sůl | 1,63 g | 4,16 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů