Výborná pomazánka na kousek pečiva nebo i dip k zelenině.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
250 g |
250 g |
|
10 g |
10 g |
|
20 ml |
20 ml |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 stroužek |
1 stroužek |
|
Vodu dáváme studenou. Čím studenější tím lepší. Množství záleží na cizrně, raději dejte zpočátku méně. Přidat můžete vždycky. 30 ml |
30 ml |
Postup přípravy
-
Cizrnu dám do cedníku a propláchnu od láku. Pak ji dám do mixéru spolu s ostatními surovinami a mixuji dohladka. Hustotu hummusu reguluji přidáním studené vody.
Makronutrienty
54%
19%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 699 kJ | 1 225 kJ |
| Kalorická hodnota | 167 kcal | 293 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
17,8 g
0,28 g |
31,1 g
0,491 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,78 SVJ | 3,11 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,76 g
1,39 g |
15,3 g
2,43 g |
| Bílkoviny | 6,31 g | 11 g |
| Sůl | 0,744 g | 1,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













