Dýňový tataráček - bez lepku, mléka i vajec

Radka

Další skvělá i levná pomazánka a výborný tmavý chléb s teffem bez kukuřice.. Vše bez lepku, mléka i vajíček. Aneb tip na delikátní večeři!

Dýňový tataráček - bez lepku, mléka i vajec

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 250 g
mrkev 1 kus
brambory vařené ve slupce 50 g
olivový olej 2 lžíce
kečup jemný 1 lžíce
worcestrová omáčka 1 lžíce
tymián sušený 1 lžička
kmín drcený 0,5 lžičky
paprika sladká mletá 1 lžička
cibule 0,5 kusu
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Dužninu i s kůrou nakrájíme na výseče, mrkev na kousky cca 3 cm v malém pekáčku promícháme s olejem a tymiánem. Zeleninu pečeme ve vyhřáté troubě do měkka, cca 15 minut při 200°C. Přesypeme do skleněné misky a necháme vychladnout.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů