Dýňový tataráček - bez lepku, mléka i vajec
Další skvělá i levná pomazánka a výborný tmavý chléb s teffem bez kukuřice.. Vše bez lepku, mléka i vajíček. Aneb tip na delikátní večeři!
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 250 g |
mrkev | 1 kus |
brambory vařené ve slupce | 50 g |
olivový olej | 2 lžíce |
kečup jemný | 1 lžíce |
worcestrová omáčka | 1 lžíce |
tymián sušený | 1 lžička |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
cibule | 0,5 kusu |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Dužninu i s kůrou nakrájíme na výseče, mrkev na kousky cca 3 cm v malém pekáčku promícháme s olejem a tymiánem. Zeleninu pečeme ve vyhřáté troubě do měkka, cca 15 minut při 200°C. Přesypeme do skleněné misky a necháme vychladnout.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů