V tomto lowcarb dezertu se všechny chutě skvěle prolnuly a krásně se doplňují - dýňový korpus s kešu moukou je jemný, potřený výraznějším borůvkovým džemem a vše zakončuje jemný nadýchaný krém.
Na více mých receptů mrkněte sem ➡️https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 45m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
(dělám si doma z dýně hokaido) 250 g |
250 g |
|
bílky vyšleháme zvlášť 4 kusy |
4 kusy |
|
100 ml |
100 ml |
|
40 g |
40 g |
|
180 g |
180 g |
|
3 lžičky |
3 lžičky |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
| Krém | |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Dýňové pyré rozmixujeme s vejci, mlékem a rozpuštěným máslem a postupně přidáme zbylé sypké ingredience. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků. Pečeme na 180° zhruba 30 - 35 minut.
-
Po vychladnutí korpus pomažeme lowcarb borůvkovým džemem.
Krém: vše spolu vyšleháme do nadýchaného krému a naneseme na vrstvu z džemu.
➡️ necháme do druhého dne v lednici a poté krájíme na řezy
Makronutrienty
19%
22%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 981 kJ | 1 437 kJ |
| Kalorická hodnota | 234 kcal | 344 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,35 g
2,75 g |
9,3 g
4,03 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,635 SVJ | 0,93 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,5 g
9,72 g |
30 g
14,2 g |
| Bílkoviny | 7,38 g | 10,8 g |
| Sůl | 0,161 g | 0,235 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














