V tomto lowcarb dezertu se všechny chutě skvěle prolnuly a krásně se doplňují - dýňový korpus s kešu moukou je jemný, potřený výraznějším borůvkovým džemem a vše zakončuje jemný nadýchaný krém.
Na více mých receptů mrkněte sem ➡️https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 45m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
(dělám si doma z dýně hokaido) 250 g |
250 g |
bílky vyšleháme zvlášť 4 kusy |
4 kusy |
100 ml |
100 ml |
40 g |
40 g |
180 g |
180 g |
3 lžičky |
3 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Dýňové pyré rozmixujeme s vejci, mlékem a rozpuštěným máslem a postupně přidáme zbylé sypké ingredience. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků. Pečeme na 180° zhruba 30 - 35 minut.
-
Po vychladnutí korpus pomažeme lowcarb borůvkovým džemem.
Krém: vše spolu vyšleháme do nadýchaného krému a naneseme na vrstvu z džemu.
➡️ necháme do druhého dne v lednici a poté krájíme na řezy
Makronutrienty
19%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 000 kJ | 1 281 kJ |
Kalorická hodnota | 239 kcal | 306 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,69 g
2,41 g |
8,56 g
3,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,669 SVJ | 0,856 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,8 g
9,81 g |
26,6 g
12,6 g |
Bílkoviny | 7,54 g | 9,65 g |
Sůl | 0,163 g | 0,208 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů