Sex in a pan dezert :), inspirace pro ty, kteří chtějí nízkosacharidový (low carb) dort, je upravený z klasického receptu podle mě :)
www.instagram.com/anetschneiderova/
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
90 g |
90 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
Světlý krém | |
100 g |
100 g |
250 g |
250 g |
1 lžička |
1 lžička |
Tmavý krém | |
300 g |
300 g |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Na korpus si vše smícháte a natlačíte do formy, já dala do 21cm průměr dortové vyložené pečícím papírem. Pečete na 170 stupňů cca 20 minut. Poté necháte vychladit.
-
Připravíte si první krém, jen vyšleháte smetanu do tuha, přidáte vanilku a tvaroh a navrstvíte na korpus. Poté si vyšleháte druhou smetanu také do tuha a přidáte kakao a navrstvíte na první krém. Postrouháte čokoládou a necháte v lednici alespoň přes noc odpočinout.
-
Doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mě označit:)
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
Makronutrienty
16%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 474 kJ | 1 098 kJ |
Kalorická hodnota | 352 kcal | 262 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,87 g
3,45 g |
5,86 g
2,57 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,787 SVJ | 0,586 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
34,1 g
15,1 g |
25,4 g
11,3 g |
Bílkoviny | 7,2 g | 5,36 g |
Sůl | 0,083 g | 0,062 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů