Právě dopečené - čerstvé, nemohla jsem spát
Loni jsem dělala cukroví obdobné, šlehačkové /nebylo takové.../, takže jsem se opět jsem vrátila k tomuto, pečeme ho několik let a je nejlepší, křehoučké a droždím není cítit.
- 1h
- 70 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 lžíce |
2 lžíce |
Na obalení | |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Vypracovat hladké těsto, případně na dopracování přidat trošku mouky.Vyválet asi půl centimetru, vypichovat tvary - dělám droboučké a péct ve vyhřáté troubě na 200st.než spodky lehce zrůžoví.
Ještě teplé obalovat v moučkovém cukru s vanilkovým.
Makronutrienty
63%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 881 kJ | 222 kJ |
Kalorická hodnota | 450 kcal | 53 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
51,6 g
28,8 g |
6,08 g
3,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,16 SVJ | 0,608 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,8 g
15,6 g |
3,04 g
1,84 g |
Bílkoviny | 4,79 g | 0,565 g |
Sůl | 0,044 g | 0,005 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů