Právě dopečené - čerstvé, nemohla jsem spát
Loni jsem dělala cukroví obdobné, šlehačkové /nebylo takové.../, takže jsem se opět jsem vrátila k tomuto, pečeme ho několik let a je nejlepší, křehoučké a droždím není cítit.
- 1h
- 70 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
250 g |
250 g |
|
250 g |
250 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
| Na obalení | |
|
200 g |
200 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Vypracovat hladké těsto, případně na dopracování přidat trošku mouky.Vyválet asi půl centimetru, vypichovat tvary - dělám droboučké a péct ve vyhřáté troubě na 200st.než spodky lehce zrůžoví.
Ještě teplé obalovat v moučkovém cukru s vanilkovým.
Makronutrienty
63%
6%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 887 kJ | 221 kJ |
| Kalorická hodnota | 451 kcal | 52,8 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
51,8 g
29 g |
6,06 g
3,39 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,18 SVJ | 0,606 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,9 g
15,7 g |
3,03 g
1,84 g |
| Bílkoviny | 4,67 g | 0,547 g |
| Sůl | 0,042 g | 0,005 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














