Brzo hotový, čokoládový a výborný nízkosacharidový dezert.
Pro efekt doplníme čarstvým či mraženým ovocem :)
- 30m
- 12 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
50 g |
50 g |
90 g |
90 g |
70 g |
70 g |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
150 ml |
150 ml |
100 g |
100 g |
250 g |
250 g |
Poleva | |
50 ml |
50 ml |
100 g |
100 g |
1 hrst |
1 hrst |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Vše spojit ve vláčné těsto.
Natlačíme do dortové formy 23 cm, šup do mrazáku.
Mezitím si uděláme krém: v 150 ml smetaně 12% (můžeš i 33%) rozpustíš 100 g čokolády 75% a vmícháš 1 tučný tvaroh.
Dáme krém na korpus, rozetřeme a do lednice.
-
Poleva: ve zbytku smetany 50 ml rozpustíš 100 g čokolády 75%
Polevu na zatím vychlazený dortík - netřeba čekat, tuhne rychle.
A těšit se na druhý den...je sytý a moc čokodobrý :)
-
Dozdobíme malinami, jahodami, šlehačkou...mňam.
Makronutrienty
28%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 483 kJ | 1 407 kJ |
Kalorická hodnota | 355 kcal | 336 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,6 g
6,88 g |
13,9 g
6,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,46 SVJ | 1,39 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,6 g
13,4 g |
28 g
12,7 g |
Bílkoviny | 8 g | 7,59 g |
Sůl | 0,066 g | 0,063 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů