Já tomuto low carb (LC) dortu říkám velká čokoládová sušenka :))
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Korpus | |
|---|---|
|
5 kusů |
5 kusů |
|
mouka mandlová z mandlových jader 150 g |
150 g |
|
150 ml |
150 ml |
|
5 lžic |
5 lžic |
|
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžíce |
3 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
| Krém | |
|
500 g |
500 g |
|
200 g |
200 g |
|
100 g |
100 g |
|
100 g |
100 g |
| Na ozdobu | |
|
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 1 kus |
1 kus |
|
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžíce |
3 lžíce |
|
12 kusů |
12 kusů |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
12 lístků |
12 lístků |
Postup přípravy
-
Oddělíte bílky od žloutků a bílky vyšleháte. Žloutky smícháte s ostatními ingrediencemi a poté postupně přidáváte sníh z bílků. Pečete na 170 stupňů 30 minut. Poté necháte vychladnout.
-
Připravíte si krém -jen smícháte tvarohy s vyšlehanou smetanou s rozehřátou čokoládou. Rozříznete na dvě poloviny a první polovinu vložíte zpět do formy.
-
Poté naskládáte jahody dokola a dáte krém a přiklopíte druhou polovinou korpusu. Dáte do lednici vychladit aby naplň ztuhla, já nechávala přes noc.
-
Před podáváním jsem vyšlehala mascarpone s kakaem a natřela navrh s ozdobila jahodami, borůvkami s mátou.
Makronutrienty
24%
20%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 975 kJ | 1 826 kJ |
| Kalorická hodnota | 233 kcal | 436 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
8,34 g
3,8 g |
15,6 g
7,12 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,834 SVJ | 1,56 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20 g
10,4 g |
37,5 g
19,4 g |
| Bílkoviny | 7,12 g | 13,3 g |
| Sůl | 0,134 g | 0,251 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













