Další využití skvělé červené čočky - jako pomazánka.
- 1h
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pomazánka | |
---|---|
1 hrnek |
1 hrnek |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 stonek |
1 stonek |
1 kus |
1 kus |
15 ml |
15 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 g |
1 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Postup:
Omyjte a očistěte zeleninu, kterou následně nakrájejte na kousky. Cibuli orestujte s kořením na oleji, podlijte vodou a přidejte čočku. Ideální by byla namočená alespoň 24 hod. Chvíli vařte, osolte, opepřete a vše rozmixujte do krémové konzistence.
Makronutrienty
68%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 749 kJ | 731 kJ |
Kalorická hodnota | 179 kcal | 175 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28,7 g
3,25 g |
28 g
3,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,87 SVJ | 2,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,61 g
0,553 g |
3,52 g
0,54 g |
Bílkoviny | 9,61 g | 9,39 g |
Sůl | 0,263 g | 0,256 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů