Pomazánka bohatá na bílkoviny
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pomazánka | |
---|---|
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
1 svazek |
1 svazek |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
2 plátky |
2 plátky |
Postup přípravy
-
Vajíčka si uvaríme na tvrdo. Možeme ich nakrájať alebo lisom na čsnek prelisovať. Všetky suroviny potom zmiešame, necháme si pažitku aj na dozdobeni
Podávame na plátku žitného chleba a možeme pridať rejčatka.
Makronutrienty
51%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 755 kJ | 1 025 kJ |
Kalorická hodnota | 180 kcal | 245 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,8 g
1,21 g |
25,5 g
1,64 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,88 SVJ | 2,55 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,64 g
2,48 g |
10,4 g
3,36 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 13,8 g |
Sůl | 0,82 g | 1,11 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů