Ta nejlepší polévka, kterou jste kdy jedli :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Na dvou lžicích oleje osmahneme jednu pokrájenou cibuli, přidáme lžičku mleté červené papriky, lžičku kmínu, půl lžičky koriandu, dvě na plátky pokrájené mrkve a cca půl kila kysaného zelí. Zalijeme vodou a vaříme 20minut.
-
Mezitím si na lžíci oleje osmahneme 200g na kostky pokrájeného uzeného tempehu. Tempeh přidáme k polévce, zjemníme cca 200-300ml sojového mléka (nebo 100ml sojové smetany) a ještě 10 minut společně povaříme.
Makronutrienty
31%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 487 kJ | 2 694 kJ |
Kalorická hodnota | 116 kcal | 644 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,14 g
4,73 g |
34 g
26,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,614 SVJ | 3,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,98 g
0,849 g |
49,7 g
4,7 g |
Bílkoviny | 4,78 g | 26,4 g |
Sůl | 0,569 g | 3,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů