Lehký obědový salát s krůtím masem může sloužit jako rychlý oběd, večeře doma či v práci.
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
5 g |
5 g |
Salát | |
50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
10 g |
10 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Omytou zeleninu nakrájíme na drobné kousky, mrkev nastrouháme na velkém struhadle. Přidáme olivy, olivový olej, sůl a pepř.
-
Krůtí plátek osolíme, opepříme a osmahneme zprudka na sádla. Plátek můžeme podávat vcelku nebo jej nakrájet na proužky, nasypat na salát.
Makronutrienty
29%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 328 kJ | 1 692 kJ |
Kalorická hodnota | 78,3 kcal | 404 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,03 g
1,81 g |
20,8 g
9,35 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,403 SVJ | 2,08 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,92 g
1,03 g |
25,4 g
5,32 g |
Bílkoviny | 5,19 g | 26,8 g |
Sůl | 0,887 g | 4,58 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů