- 5m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Pomeranče okrájíme, aby na povrchu nebyla bílá slupka a rozkrájíme na dílky, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou jarní cibulku a zakapeme olivovým olejem.
Pokud jsou pomeranče kyselé můžeme přidat trochu trochu xylitolu.
Vše promícháme a přidáme ořechy.
Makronutrienty
61%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 361 kJ | 437 kJ |
Kalorická hodnota | 86,3 kcal | 104 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,6 g
2,81 g |
12,8 g
3,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,06 SVJ | 1,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,88 g
0,531 g |
5,9 g
0,643 g |
Bílkoviny | 1,84 g | 2,23 g |
Sůl | 0,416 g | 0,503 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů