- 40m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
250 g |
250 g |
150 g |
150 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
400 ml |
400 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
400 g |
400 g |
Postup přípravy
-
Květák rozdělte na růžičky, dýni nakrájejte na kostky, mrkev na asi 1 cm silná kolečka a cibuli nadrobno.
Do woku dejte olej, cibuli mírně osmahněte a přidejte ostatní zeleninu, Opékejte asi 10 minut a přidejte koření. Velmi krátce osmahněte, aby koření nezhořklo, a zalijte vodou (nebo zeleninovým vývarem) a kokosovým mlékem. Osolte, opepřete a přidejte propláchnutou cizrnu.
Duste ještě asi 15 min, až bude zelenina na skus.
Při podávání můžete posypat sekaným koriandrem.
Makronutrienty
50%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 424 kJ | 1 810 kJ |
Kalorická hodnota | 101 kcal | 433 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,42 g
2,08 g |
40,2 g
8,86 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,942 SVJ | 4,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,5 g
5,34 g |
27,7 g
22,8 g |
Bílkoviny | 2,99 g | 12,7 g |
Sůl | 0,25 g | 1,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů