
- 40m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
0,6 hrnku |
0,6 hrnku |
3 kusy |
3 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Rýži uvařte podle návodu. Zelenou část pórku omyjte a nakrájejte na kolečka. Očištěnou mrkev nakrájejte na jemné proužky nebo nastrouhejte nahrubo.
Zeleninu orestujte na oleji, přidejte uvařenou rýži a promíchtejte. Dosolte a připadně dochuťte bylinkami, které máte rádi.
Makronutrienty
78%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 548 kJ | 1 202 kJ |
Kalorická hodnota | 131 kcal | 287 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,5 g
2,51 g |
49,4 g
5,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,25 SVJ | 4,94 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,71 g
17,7 g |
8,14 g
38,8 g |
Bílkoviny | 2,61 g | 5,73 g |
Sůl | 0,117 g | 0,256 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů