- 5m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
6 kusů |
6 kusů |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
olivový pomerančový olej 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Jablko oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na kostičky. Oloupanou mandarinku a rajčátka nakrájíme nadrobno.
Podle chuti přidáme sůl, pepř, xylitol, olej a promícháme. Posypeme ořechy.
Makronutrienty
72%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 224 kJ | 640 kJ |
Kalorická hodnota | 53,6 kcal | 153 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,86 g
2,52 g |
25,3 g
7,18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,886 SVJ | 2,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,26 g
0,256 g |
6,46 g
0,73 g |
Bílkoviny | 1,24 g | 3,55 g |
Sůl | 0,207 g | 0,591 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů