- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
5 g |
5 g |
160 g |
160 g |
120 g |
120 g |
120 g |
120 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
30 ml |
30 ml |
Postup přípravy
-
Maso nakrájejte na kousky a orestujte na ghí. Hotové maso vyjměte z hrnce. Nasypte do hrnce žampiony a asi 90 g mrkve na plátky. Orestujte a zalijte půl litrem vody. Když je mrkev měkká, tak polévku rozmixujte. Přidejte zbytek mrkve nakrájený a jemné proužky a vraťte do polévky maso. Zjemněte smetanou a osolte. Můžete přidat různé bylinky podle vlastní chuti :)
Makronutrienty
24%
60%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 328 kJ | 717 kJ |
Kalorická hodnota | 78,3 kcal | 171 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,96 g
1,65 g |
8,68 g
3,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,396 SVJ | 0,868 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,81 g
1,63 g |
6,16 g
3,58 g |
Bílkoviny | 9,98 g | 21,9 g |
Sůl | 8,2 g | 18 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů